خاطره ای از سفر دکتر غلامعلی حدادعادل به طبس/بعد از ظهر سهشنبه، پانزدهم مهرماه نود و سه، از تهران به شیراز رفتم برای سخنرانی در جشنواره شعر غدیر که به همت بنیاد غدیر در شیراز برگزار میشد. از فرودگاه، مستقیم به خانه یکی از بستگانم رفتم تا از آنجا به حافظیه بروم که محل برگزاری مراسم بود. ورود من به خانه مقارن با غروب آفتاب بود. چند دقیقهای گذشت و صدای اذان از تلویزیون برخاست
لحظاتی پیش حضرت آیت الله مهدوی کنی رییس مجلس خبرگان رهبری و یار دیرین امام راحل و رهبر انقلاب به ملکوت اعلی پیوست.
ابراهیم انصاریان رئیس دفتر رئیس مجلس خبرگان رهبری با تایید این خبر گفته است: آیتالله محمدرضا مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان رهبری صبح امروز (سهشنبه) به ملکوت اعلی پیوست.
آیتالله مهدویکنی 14 خرداد امسال پس از بازگشت از مراسم سالگرد ارتحال حضرت امام(ره) در منزل دچار عارضه قلبی شده و به بیمارستان منتقل شده بود و پس از آن به واسطه آسیبهای وارده مغزی به ایشان، به صورت تمام وقت تحت نظر پزشکان در بیمارستان شهید رجایی بود.
پایگاه اطلاع رسانی هودر درگذشت ایشان که عمری را در مجاهدت برای نظام و تعلیم نیروهای انقلابی گذراندند را خدمت مقام معظم رهبری و ملت شریف ایران تسلیت عرض می نماید.
به نقل از خبرگزاری فارس، روابط عمومی کل سپاه در اطلاعیهای اعلام کرد: یک فروند هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین رژیم صهیونیستی پس از رهگیری توسط پدافند نیروی هوافضای سپاه مورد اصابت موشک قرار گرفت و سرنگون شد.
پارسینه: بهتازگی سازمان جهانی کار گزارشی از وضعیت حقوق و دستمزد ماهانه 10 کشور جهان منتشر کرد که براساس بررسیها و مطالعات صورتگرفته در سال 2010 میلادی بوده است. در این گزارش وضعیت دستمزد ماهانه شاغلان در بعضی کشورها اعلام شده است.
براساس جدولی که سازمان جهانی کار برای وضعیت دستمزدهای ماهانه کارگران در 10 کشور دنیا ارائه کرده است، هر فرد اندونزیایی با وضعیت سال 2010 ماهانه 250 دلار درآمد دارد که با قیمت امروز دلار آزاد در بازار ایران این رقم معادل 800هزارتومان و با دلار سال 88 به میزان 250هزار تومان بوده است.
هرچند میزان درآمد افراد در هر کشوری با میزان هزینهها و قیمتها در آن کشورها دارای تطابق نسبی است و نمیتوان چنین تصور کرد که افراد ساکن در کشورهای دیگر تنها درآمدهای به مراتب بالاتری از کارگران ایرانی دارند (با اینکه در مقایسه با ریال ایران ارقام درآمدی بالایی نیز در بعضی کشورها دیده میشود) اما هزینههای آنها نیز با یک کارگر ایرانی متفاوت است، با این حال مقایسه ظاهری درآمدهای ماهانه بعضی کشورها مانند ترکیه که در همسایگی ایران قرار دارد با کارگران ایرانی قابل توجه است.
آیا درآمدها با هزینه متناسب است؟
طبق گزارش ILO در سال 2010 هر فرد ترکیهای ماهانه 1400 دلار درآمد داشته که با دلار 3200 تومانی امروز بازار ایران، این میزان معادل چهارمیلیون و 480هزارتومان در هر ماه و با دلار آن سال به میزان یکمیلیون و 400هزارتومان بوده است. همچنین میزان درآمد افراد در پرو و مکزیک نیز ماهانه 600 دلار معادل یکمیلیون و 920هزارتومان در سال 92 برآورد شده است.
یک فرد چینی طبق آمارهای سال 2010 در هر ماه 700 دلار درآمد داشته که به ریال امروز ایران دومیلیون و 240هزارتومان و با ریال آن روز نیز 700هزارتومان میشود. در این میان، در کشوری مانند آمریکا معادل سههزار و 400 دلار یا 10میلیون و 880هزارتومان است.
در ایران نرخ آزاد دلار در سال 88 به میزان 1000 تا 1100 تومان بوده است که براساس حداقل دستمزدهای تعیینشده در سالهای 88 و 89 رقمی بین 239 تا 303 دلار در ماه بوده است. البته این ارقام بر مبنای حداقل دستمزدها محاسبه شده و میتواند تا سهبرابر و در مواردی خاص بیشتر نیز افزایش داشته باشد.
با این حال، به دنبال نوسانات نرخ ارز در سال گذشته و به تبع آن سهبرابر شدن نرخ دلار، هر کارگر ایرانی ماهانه 152 دلار (487هزارتومان بر مبنای دلار 3200 تومانی بازار آزاد) حقوق دریافت میکند. کارشناسان بازار کار میگویند این رقم در بالاترین حد برای کارگران و مشمولان قانون کار میتواند تا سهبرابر نیز افزایش داشته باشد.
افت درآمد ماهانه کارگران بر مبنای دلار
حمید حاجاسماعیلی در گفتوگو با مهر با بیان اینکه بیشتر کارگران و مشمولان قانون کار در ایران به میزان حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار یا ارقامی نزدیک به آن را دریافت میکنند، گفت: درصد شاغلانی که ارقام چندبرابر حداقل دستمزد در ماه دریافت کنند پایین است و در بعضی رشتهها و مشاغل خاص ممکن است اتفاق بیفتد.
کارشناس بازار کار اظهار داشت: هرچند در بعضی کشورها ممکن است درآمدها بالا باشد اما افراد به همان نسبت نیز هزینه میکنند اما درباره ایران مسئله مهم این است که کارگران تنها یکسوم دستمزدهای واقعی خود را دریافت میکنند.
مکانیسم ناکارآمد تعیین مزد
حاجاسماعیلی ادامه داد: این موضوع دلایل گوناگونی دارد که میتوان به عدم تمکین کارفرمایان به پرداخت دستمزد بالاتر و عدم تناسب دستمزدها با بهرهوری نیروی کار اشاره کرد. متاسفانه پرداخت دستمزدها در ایران مکانیسم ناکارآمدی دارد.
وی افزود: در بعضی از کشورها مانند ژاپن به نیروی کار توجه بالایی صورت میگیرد و در کشوری مانند چین به دلیل بالا بودن تعداد نیروی کار، این کشور با نیروی ارزانقیمت مواجه است. در ایران به دلیل حضور دولت در همه بخشها، امکان استفاده از توانمندیهای افراد وجود ندارد و افراد از دستمزدها راضی نیستند.
نماینده کارگران در هیات حل اختلاف گفت: در ایران با وجود اینکه نیروی کار بخش خصوصی دوبرابر تعداد شاغلان در بخشهای دولتی است، اما دولت نه تنها برای آنها برنامهای ندارد و حمایت نمیکند بلکه چندان اهمیتی نیز قائل نیست.
تو اولین حرفای روحانی صحبت از این بود که خانه سینما بازگشایی شود و امروز از شبکه یک اعلام شد که احتمال زیاد روحانی قول اولش رو جامه عمل بپوشانه و احتمال بازگشایی خانه سینما زیاد است
حسن روحانی در دوران جنگ ایران و عراق، مسئولیتهای متعددی از جمله عضویت در شورای عالی دفاع، عضویت در شورای عالی پشتیبانی جنگ و رئیس کمیسیون اجرائی آن، معاونت فرماندهی جنگ، ریاست ستاد قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء و فرماندهی پدافند هوایی کل کشور را برعهده داشت.
وی بین سالهای ۱۳۶۷ تا ۱۳۶۸ به معاونت جانشین فرماندهی کل قوا منصوب شد. روحانی در سال 79 مفتخر به دریافت نشان درجه یک نصر از دستان رهبر معظم انقلاب شد. این نشان به عنوان مسؤول واحد بسيج مستضعفين سپاه و مسؤول ستاد جذب و هدايت كمكهاي مردمي به وی اعطا شد. تصاویر زیر مربوط به سفرهای اکبر هاشمی رفسنجانی فرمانده جنگ و حسن روحانی معاون فرماندهی جنگ به جبهههای جنوب و غرب کشور است.
منبع :fararu.com
گالری تصویر جهت نمایش سایز اصلی تصویر و کیفیت برتر روی تصاویر کلیک کنید
حسن روحانی: صدا و سیما با سانسور نمیگذارد پیام من به مردم برسد!
من فکر نمیکردم با وجود اینکه در ورزشگاه شهید شیرودی تهران 30 هزار جمعیت به استقبال من آمده بودند صداوسیما تنها یه گوشه را نشان داده و از گرفتن صحنه های پر از جمعیت و پر شور و شوق خودداری کند.
امروز 26 ژوئن؛ روز جهانی مبارزه با موادمخدر است. شما کسی را میتوانید از مردم عادی تا مقام مسوول بیابید که موافق استفاده از موادمخدر باشد؟ در کشور ما هم «اعتیاد به موادمخدر» همیشه بهعنوان یک مشکل جدی همچون تمام نقاط جهان وجود داشته و دارد. اینکه آیا فروشندهها مقصر هستند یا خیر، سر داستانی جدید را باز خواهد کرد؛ به هر حال موادفروش و قاچاقچی موادمخدر، به دنبال سود است و برای یک تاجر طبیعتا، موادمخدر با گیلاس تفاوت چندانی ندارد! این هم یک کالاست. اما بسیاری از مردم درخصوص نحوه خرید و فروش موادمخدر، همچنین قیمت آن، همیشه بحث داشتند. شما در کشوری زندگی میکنید که در آن دیگر تورم و گرانی افسارگسیخته موضوع جدیدی نیست، این روزها وقتی از بالارفتن قیمت ماست هم گله کنید، فروشنده سریعا قیمت دلار را مسبب همه گرانیها میداند؛ تو گویی ایران هیچ تولیدی ندارد، البته در کشوری که سیر و زعفران و تسبیحش هم چینی است، این ادله پر بیراه هم نیست. اما چطور است که موادمخدر - که احتمالا داخلی هم نیست و از خارج وارد میشود - با شیب بازار پیش نمیرود سوالی است که میتواند محل بحث باشد. در تابستان سال 1386 روزنامه «هممیهن» مطلبی درخصوص تغییرات قیمت خردهفروشی موادمخدر در سطح تهران در مقایسه با سال 1383 منتشر کرد. حالا در روزهای نخست تابستان سال 1392 هستیم، سالی که در آن دولت محمود احمدینژاد به اتمام رسیده است. بد نیست بار دیگر نگاهی داشته باشیم به وضعیت قیمت خردهفروشی انواع موادمخدر پرطرفدار در تهران.
کراک طی 9 سال گران نشده است!
قیمت حشیش در سطح تهران هماکنون هر گرم برابر یکهزارو500تومان است که در مقایسه با قیمت سال 1383 افزایش نزدیک به 329درصدی داشته است که احتمالا برای طرفداران این ماده مخدر خبر خوبی به شمار نمیآید. پس از حشیش شیره با افزایش قیمت 260درصدی در ابتدای تابستان امسال نسبت به تابستان سال 1383 صاحب رتبه بعدی است، هماکنون هر گرم شیره در سطح تهران 9هزارتومان قیمت دارد. اما تریاک ماده مخدر سنتی، طی این 9 سال تنها نزدیک به 167درصد افزایش داشته است و هماینک در تهران هر گرم، چهارهزارتومان معامله میشود. شیشه هم افزایش صددرصدی داشته است و هر گرم از آن نزدیک به 30هزارتومان به فروش میرسد. اما بشنوید از کراک که در این بازار که هر چیز در آن هر روز نرخ عوض میکند طی 9 سال گذشته هیچ تغییر قیمتی نداشته است و کماکان مثل سال 1383 هر گرم از آن 15هزارتومان قیمت دارد. میانگین رشد قیمت این محصولات، در تابستان امسال نسبت به سال 1383 برابر 171درصد است. با نگاهی به تغییرات قیمت موادمخدر و مقایسه آن با سطح عمومی قیمتها، به نظر میرسد قاچاقچیان در اداره بازارشان از سایر اصناف موفقتر عمل کردند! تغییرات قیمت موادمخدر در زمان یاد شده زمانی معنادار میشوند که در همین بازه زمانی تغییرات قیمت سطح عمومی کالا و خدمات را در نظر بگیریم. بر اساس گزارش بانک مرکزی سطح عمومی قیمت کالا و خدمات مصرفی در نقاط شهری ایران در فروردینماه امسال نسبت به سال 1383 بیش از 344درصد رشد داشته است. شاخص قیمت انواع خوراکیها و آشامیدنیها در سال 1383 برابر 31/3 بوده که در فروردین سال 1392 بر اساس سال پایه1390 به 194 رسیده است که حاکی از رشد نزدیک به 520درصدی قیمت انواع خوراکیها و آشامیدنیها طی این مدت است. قیمت پوشاک نیز 371/3درصد رشد داشته و پس از آن قیمت خدمات بهداشتی 354/3 درصد طی این 9 سال افزایش یافته است. حتی قیمت دخانیات نیز طی این مدت با افزایش 516درصدی مواجه بوده و این عجب که قیمت موادمخدر تغییر زیادی نکرده است! (منبع: شاخص بهای کالا و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران - سال پایه 1390؛ فروردین 1392، اداره آمار اقتصادی دایره شاخص بهای کالا و خدمات مصرفی، صفحه 7، جدول شماره 2)
هندوانه از 253تومان به 1137تومان رسیده
کراک بیتغییر!
از شاخصها بگذریم؛ در تابستان سال 1386 یک شانه تخممرغ در تهران 1951تومان بوده، الان 7998تومان است. یک کیلو برنج درجه 2 در تهران سال 86 قیمتی برابر هزارو36تومان داشته، حالا همان برنج هر کیلو پنجهزارو456تومان شده است. یک کیلو هندوانه سال 1386 قیمتی برابر 253تومان داشته، الان در تابستان سال 1392 قیمت آن به هزارو137تومان رسیده است! یک کیلو مرغ در تابستان سال 86 قیمتی برابر دوهزارو13تومان داشته که حالا به پنجهزارو767تومان رسیده است و... اکثر اقلام رشدی اینچنینی آن هم بر اساس آمارهای رسمی داشتند (منبع: قیمت خردهفروشی اقلام خوراکی در تهران، مورخ 8 تیر 1386 و 24 خرداد 1392، بانک مرکزی، صفحات 3 و 4) حال سوال اینجاست که عدم افزایش قیمت موادمخدر، در حالی که سطح عمومی کالا و خدمات مصرفی رشدی چنین داشتهاند به چه دلیلی اتفاق افتاده است؛ آیا قاچاقچیان در ایران زندگی و هزینه ندارند، آیا برای حمل موادمخدر از بنزینی که طی این مدت از هر لیتر 70تومان به 700تومان رسیده است استفاده نمیکنند؛ مزد خردهفروشان و توزیعکنندگان موادمخدر افزایش نیافته، آنها از آب و برق و گاز و... که بعد از هدفمندی سوبسید آنها برداشته شده استفاده نمیکنند، یا شاید هم به مشتریان خود تخفیف دایمی میدهند و در فروش فوقالعاده دایمی به سر میبرند؟
اکبر ترکان، از کارشناسان برجسته اقتصاد انرژی ایران اعلام کرد که دولت احمدینژاد در سه سال گذشته ۴۶ میلیارد دلار در پارس جنوبی هزینه کرده، اما با این حال هیچ فاز جدیدی در این میدان مشترک به بهرهبرداری نرسیده است.
آقای ترکان که گفته میشود از گزینههای احتمالی حسن روحانی برای تصدی پست وزارت نفت است، در گفتوگو با مهر گفت بهرهبرداری کامل از تمام فازهای پارس جنوبی کمتر از ۴۰ میلیارد دلار هزینه دارد، اما دولت بیش از این مقدار هزینه کرده و هیچ بخشی از کار را به بهرهبرداری نرسانده و "حتی یک فاز جدید و استاندارد این میدان مشترک هم آماده بهره برداری و تولید گاز نیست."
با این همه، دولت احمدینژاد اعلام کرده که در راستای پیشبرد پروژههای پارس جنوبی، برای سال جاری هم نیاز به ۳۰ میلیارد دلار منابع مالی دیگر دارد. اکبر ترکان، معاون سابق وزارت نفت و از مشاوران ارشد حسن روحانی، گفت اساس گفتههای او درباره این هزینهها آماری است که توسط شرکت ملی نفت ایران منتشر شده و تاکید کرد که در دولت آینده باید نحوه هزینه منابع مالی در این میدان مشترک بررسی شود.
به گفته آقای ترکان، «۲۵ خرداد ماه سال ۱۳۸۹ قرارداد طرح توسعه ۳۵ ماهه ۸ فاز پارس جنوبی امضا شد و هم اکنون با ورود به سومین سال امضای این قراردادها، پیشرفت اجرایی هیچیک از این فازهای ۳۵ ماهه پارس جنوبی حتی به ۶۵ درصد هم نرسیده است.»
گفته میشود مسئولان وزارت نفت دولت احمدینژاد تحریمها را عامل افزایش هزینههای توسعه پارس جنوبی اعلام میکنند، اما آقای ترکان که مدیرعامل پیشین شرکت نفت و گاز پارس بوده میگوید آنها تا چند هفته گذشته تاکید میکردهاند که تحریمها اثری بر توسعه فازهای پارس جنوبی نداشته است. مقامات ایرانی همواره تاکید کردهاند که تحریمها تاثیری بر پیشبرد پروژههای کلیدی دولتی در کشور نداشتهاند.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمود احمدینژاد زمستان سال گذشته در مراسم افتتاح یکی از طرحهای صنعت گاز تاکید کرده بود که با بهرهبرداری از فازهای جدید پارس جنوبی تا اواسط مرداد ماه ۱۳۹۲ که کار دولت دهم پایان مییابد، ظرفیت تولید گاز ایران از این میدان مشترک دو برابر خواهد شد، اما آنچه اکبر ترکان میگوید نشان میدهد که در عمل تحقق این وعدهها غیرممکن به نظر میرسد.
عوامل متعددی از جمله "اعمال تغییرات متعدد مدیریتی در سطح مدیران، پیمانکاران و حوزه کارفرمایی، عدم تعریف اولویت بندی تامین مالی توسط شرکت ملی نفت و ناکارآمدی نظام جریمه و تشویق پیمانکاران" باعث شده که "حتی تا سال آینده هم امکان آغاز تولید زودهنگام گاز طبیعی در این پروژههای مشترک فراهم نشود."
غروب روز انتخابات بود که سروش لشکری یا همون هیچکس خودمون تو صفحه توییتر و فیس بوکش نوشت که رای داده و عکسی هم که از خودش در حوزه انتخاباتی گذاشته بود نشون داد که رایش به "حسن روحانی" هست و از طرفداراش هم خواسته بود که برن رای بدند!برای من این حرکت هیچکس خیلی جالب و عجیب بود!شاید تعداد کمی از رپرها رای داده باشند و عده ی بسیاری انتخابات جمهوری اسلامی ایران را قبول ندارند و یا از روی لجبازی و چیزای دیگه رای نمیدن
طرفدارای هیچکس بعضی هاشون از این اقدام وی خوشحال شده و او را تحسین و تشویق کردند و عده ی دیگر عصبانی شده و او را سرزنش کردند به هر حال از نظر من هر کسی اختیار خودش رو داره و میتونه خودش تصمیم بگیره که چیکار کنه و این هیچ ربطی هم به دیگران نداره این کار هیچکس از نظر من نوعی وطن پرستی!او با وجود وضع حاکم در کشور با این کار می خواست بگه که میشه واقعا میشه از یه جایی شروع کرد و ایران رو به یه پله بالاتر رسوند و باعث پیشرفت ایران شد هر چند بعضی مشکلات جلوی راه قرار داره ولی باید به قول معروف از بین بد و بدتر بد رو انتخاب کرد تا به خوبه رسید روحانی اگه 40 درصد اون کارهای که گفته رو انجام بده باز باید امیدوار بود و ازش تشکر کرد.
سال 88 یادتونه؟آهنگ یه روز خوب چی؟به نظرم این آهنگ با انتخابات ارتباط داشت!یه بار دیگه آهنگو گوش کنید ببینید چی میگه حتی بعضی ازستاد های آقای موسوی نیز از این آهنگ برای تبلیغات استفاده کردند و این باعث خوشحالی
هیچکس تو این آهنگ میخواد بگه که با وجود این ویرانی ها ، با وجود این مشکلات میدونه یه روز خوب میاد و اون روز خوب رو ما باید درست کنیم نه کسه دیگه ای! قابل توجه کسانی که با رای دادن مخالفن > یه روز خوب رو باید ساخت نه این که فقط منتظرش باشی ، اینو قبول دارید واقعا؟ کاری ندارم که آیا تقلب صورت میگره تو انتخابات یا نه ولی ما امسال دیدیم واقعا دیدیم که توی انتخابات ریاست جمهوری تقلبی صورت نگرفت و روحانی با اکثریت آرا انتخاب شد. واقعا مردم میخواستنش واقعا حرف های قشنگی می زد و از تغییر و تحول می گفت واقعا می خواست که یه روز خوب رو اون بسازه ایران رو بسازه امیدوارم که در عمل هم همین طور باشه
یادمه قبل انتخابات هم می گفت که زندانیان سیاسی باید آزاد بشن و باید منتظر بود این کارو می کنه یا نه!
با این اوصاف باید منتظر بود که آیا کلید تدبیر و امید واقعا دری رو باز می کنه یا نه کلید به هیچ دری نمیخوره، خدا رو چه دیدی شاید دست آقای روحانی شاه کلید بوده باشه و یه روز خوب رو بسازه:دی
در آخر امیدوارم که او به فرهنگ و هنر کشور نیز توجه ویژه ای داشته باشه و به استعداد های رپ پارسی و سبک رپ نیز با دید خوبی نگاه کنه
آقای روحانی سرنوشت ایران دست شماست ببنیم چیکار میکنی
وزیر کشور مشارکت در انتخابات را 72.7 درصد و روحانی را رئیس جمهور اعلام کرد.
وزیر کشور در نشست خبری اعلام کرد: حسن روحانی با کسب اکثریت مطلق آرا به عنوان رئیس جمهور منتخب مردم ایران در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری انتخاب شده است .
به گفته وزیر کشور 50.483.192 نفر واجد شرایط رای دادن در این انتخابات بودند که از این تعداد 36.704.156 نفر رای خود را به صندوق انداختند و مشارکت 72.7 درصدی را رقم زدند .
مصطفی محمد نجار ادامه داد: از مجموع این تعداد آرا 35.458.747 رای صحیح شمارش شد و آقای حسن روحانی با کسب 18.613.329 حائز اکثرین مطلق آرا شد و به عنوان رئیس جمهور مردم ایران انتخاب شد.